In Den Gapenden Eter
Adres Rapenburg 97
2311 GL Leiden
Tel: 071 5661494

IDGE Afhaalmenu December

Een nieuw afhaalmenu voor de maand december

We willen graag koken en hebben daarom een prachtig afhaalmenu samengesteld. De meeste voorbereidingen hebben wij gedaan, voor u enkel een kleine inspanning in de keuken.keuken.

Het menu is af te halen op vrijdag en zaterdag. Lijkt het u leuk reserveer dan een afhaalmenu voor
vrijdag 4 december, zaterdag 5 december, vrijdag 11 december, zaterdag 12 december, vrijdag 18 december en/of zaterdag 19 december

4-gangenmenu

Yellowfin Tonijn

Yuzu | wasabi | sushirijst | Tobico

Kastanje & Eekhoorntjesbrood

Gerookte eend | shiitake | salie

Kalfssukade

Hete bliksem | polenta | spitskool | sjalot

Friese doorloper

Abrikoos | tonkaboon | kweepeer | karamel

*inclusief zuurdesembrood en boter;
*Wij houden rekening met allergieën en dieetwensen;

3-gangenmenu 37,50
4-gangenmenu 45,00
2x 4-gangen all-in 100,00*
*inclusief fles wijn en friandise voor bij de koffie

Buiten het menu om

Binnen- en buitenlandse kazen met bijpassend garnituur 7,50
Friandise voor bij de koffie 2,50

Wijnen

L’ aureole, Côtes de Gascogne, Frankrijk 15,00
Sauvignon Blanc, Colombard, 2019
Frisfruitig en droog met aroma’s van kruisbessen, limoen en verse bloemen.

Domaine Haut de Mourier ‘Cuvée S bouix’, Languedoc, Frankrijk 15,00
Viognier, 2019
In de neus wilde perzik en abrikoos. Harmonische iets vette structuur, met veel steenfruit en wat honing in de smaak. Ronde afdronk.

Quinta das Setencosta, Estremadura, Portugal 15,00
Castelao, Camarate, Tinta Miuda, 2016
Zwart fruit, chocolade, mokka en vanille. In de smaak ook donker fruit, zoethout en laurier.

La Traca, Valencia, Spanje 15,00
Bobal, Tempranillo, 2018
Sappig met tonen van bes, amarenen kers en een tikkie chocolade. Zwoele tannines, rijk glas, soepel gemaakt met toch een aangename bite.